Beschrijving
Verjaardagscadeau 45 jaar
Bewaar wijnen liggend, zo kan de kurk niet uitdrogen. Zo voorkomt u ook dat er zuurstof bij de wijn komt, wat de smaakbeleving weer aantast.
En dan nu de meest gestelde vraag over oude wijn: Is de wijn nog op dronk? Een eenduidig antwoord is er niet. Onmogelijk om garantie te geven. Wat wel heel belangrijk is:
Oogstjaar
Methode van bewaren
Goede bewaartips:
Constante temperatuur tussen 10 en 15°C.
Flessen altijd liggend bewaren in een duistere en reukloze ruimte
Een luchtvochtigheid tussen de 60-75%
Mocht u besluiten om een oude fles wijn open te maken dan adviseren wij u het volgende:
Laat de wijn rusten ( 2 – 3 weken rechtop laten staat)
Schenk de wijn op kamertemperatuur
Let op: een oude wijn ontkurken kan heel lastig zijn. De kurk is poreus.Gebruik een goede kurkentrekker met hefboom (zie accessoires, verschillende soorten kurkentrekkers) Een goede kurkentrekker heeft een open spiraal. Wat u vaak tegenkomt in keukens zijn de dichte. (deze draait de kurk gegarandeerd stuk) . Zorg voor een open spiraal. De klassieke kelnerhefboom is het beste. Voordelig, doeltreffend en praktisch onverslijtbaar. Eet bij oude wijnen geen kruidige gerechten, zo gaat de smaak verloren.
Een oude fles wijn is een belevenis. Stukje geschiedenis, mooie fraaie oude etiketten, en een Unieke decoratie!