+31 (0)6 1442 4317

Dom Pérignon 2004

124,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 1257-lk3-05 Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

Dom Pérignon over vintage 2004

“Het jaar 2004 kenmerkt zich door haar gemak en vrijgevigheid. In tegenstelling met het jaar ervoor, groeide de oogst regelmatig en zonder incidenten. De wijnstokken gaven trossen die aanzienlijk waren in aantal en in grootte. Het weer in de maand augustus was gematigd en bijzonder koel, gevolgd door droge hitte tijdens de laatste weken voor de oogst. De oogst begon op 24 september en bracht ons uitstekend rijpe en gezonde druiven.”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CVK362NWqRU]

Champagne vernoemd naar Pierre Pérignon

Wie het verhaal van Dom Pérignon kent, zal nooit meer hetzelfde denken over monnikkenwerk. Wie het verhaal niet kent en champagne kan waarderen, doet er goed aan de Abdij van Hautvillers te bezoeken. In de abdij werkte monnik Dom Pierre Pérignon vanaf 1668 bijna 50 jaar lang als keldermeester waar hij zich bezighield met het verfijnen en verbeteren van het wijnproductieproces. Ondanks zijn inspanningen vond hij de champagne niet uit, want dat kwam later pas.

Tip!

Blog van Barbara Kremers voor liefhebbers van champagne.

Aanbieding

Bij besteding van minimaal 70 euro hebben we een leuke aanbieding voor u. Klik op onderstaande aanbieding naar keuze, voeg deze toe aan uw bestelling en gebruik de bijbehorende kortingscode.Wijnkist voor 1 fles wijn
Kortingscode: gratiswijnkist
Luxe vintage look koloniale wijnkist
Kortingscode: vintagewijnkist

You have Successfully Subscribed!