Marchesi di Barolo Barbaresco 1976

59,00

Wijn is een ideaal geschenk en toepasselijk bij tal van gelegenheden. Vooral een fles uit geboortejaar of huwelijksjaar. Deze wijn uitverkocht? Geen zorgen, via de rode zoekbalk kunt u op elk gewenst jaartal zoeken. Groot assortiment.

Uitverkocht

Artikelnummer: 2569-rp1-07 Categorie:

Beschrijving

Cadeau vaderdag

Op zoek naar een cadeau voor vaderdag?
In ons assortiment vindt u vele verschillende jaargangen wijn. Uit diverse streken en landen. Vandaag de dag kan het nog wel eens lastig zijn om een leuk cadeau te bedenken. Waar verrast u de jarige mee?

Maak uw cadeau persoonlijk en onvergetelijk. Fles wijn uit:
Geboortejaar
Huwelijksjaar
Jubileumjaar
In/uitdiensttreding
Vriendschapsjaar
Zoveel jaar samen

Kortom, altijd wel een fles wijn te vinden uit uw gewenste feestjaar. Maak uw wijn cadeau compleet met een vintage wijnkist of een reguliere houten wijnkist. Indien gewenst kan uw bestelling ook rechtstreeks naar de jarige gestuurd worden.

Met het schenken van een oude wijn uit een speciaal jaar, gaat u terug in de tijd. Beleef de geschiedenis.

Oude wijnen verdwijnen helaas uit onze samenleving. Wees zuinig en denk goed na voordat u besluit een oude fles wijn te openen.

Is de wijn nog op dronk?
Niemand kan garantie geven of een wijn nog op dronk is. Hangt van een aantal factoren af.

Marchesi di Barolo is een wijnhuis (vele hectare grond ) dat vele prijzen heeft ontvangen en regelmatig erkenning krijgt in de pers en media
De diversiteit van de bodem, (klimaat,kennis) resulteert in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.

Om een Barolo DOCG te kunnen produceren moet de wijn aan voorwaarden voldoen, je mag dus niet zomaar deze naam voeren. Dit wordt ook gecontroleerd.
De wijn mag pas na 38 maanden na de oogst van de druiven op de markt komen.

Fles wijn uit zijn geboortejaar

Barolo wijnen zijn echte bewaarwijnen. De wijnen komen pas op dronk na een jaar of 6 en bereiken meestal hun hoogtepunt zo rond 10 jaar na de oogst. Sommige Barolo wijnen, dan wel oogstjaren, bereiken pas hun hoogtepunt na zo’n 20 jaar.
Er zijn zelfs oudere wijnen die nog op dronk zijn.

Wat een feit is, is dat de oude wijnen verdwijnen uit onze samenleving. Wees zuinig op uw oude wijn!

Mocht u besluiten de oude wijn toch open te maken, hou er rekening mee dat de kurk poreus is. Gebruik een goede kurkentrekker!
Een goede kurkentrekker heeft een open spiraal. Wat u vaak tegenkomt in keukens zijn de dichte. (deze draait de kurk gegarandeerd stuk) . Zorg voor een open spiraal. De klassieke kelnerhefboom is het beste. Voordelig, doeltreffend en praktisch onverslijtbaar.

Vintage wijn wordt niet beschouwd als een product om te worden geproefd, maar als een emotie te beschouwen, denk aan herinneringen aan een verleden tijd. Het is vooral een verzamelaars werk, met hoge antieke waarde.

Witte wijn.
Rode wijn
Rosé
Mousserende wijn
Port
Wijnaccessoires

Elke werkdag voor 16.00 uur besteld —> andere dag in huis.

Bent u op zoek naar andere leuke aanbiedingen, klik dan hier.

Extra informatie

Productgroep

Land van herkomst

Soort wijn

Wijnjaar

Aanbieding

Bij besteding van minimaal 70 euro hebben we een leuke aanbieding voor u. Klik op onderstaande aanbieding naar keuze, voeg deze toe aan uw bestelling en gebruik de bijbehorende kortingscode.Wijnkist voor 1 fles wijn
Kortingscode: gratiswijnkist
Luxe vintage look koloniale wijnkist
Kortingscode: vintagewijnkist

You have Successfully Subscribed!