Barolo riserva DOC 1969

89,00

Wijn is een ideaal geschenk en toepasselijk bij tal van gelegenheden. Vooral een fles uit geboortejaar of huwelijksjaar. Deze fles uitverkocht? Geen zorgen er staan er nog veel meer op onze site. Via de rode zoekbalk kunt u eenvoudig op jaartal zoeken.

Uitverkocht

Artikelnummer: 3054-lk4-06 Categorie:

Beschrijving

50 jaar getrouwd? Geef een wijn van 50 jaar oud cadeau

In onze wijnkelder vindt u vele bijzondere antieke wijnen uit verschillende jaren. Doe iemand een echte exclusieve oude wijn cadeau.

De wijnen die u bij de supermarkt koopt, zijn zeker geen “bewaar wijnen”. Deze zijn bedoeld om binnen 4 tot 5 jaar te drinken. Maar er bestaan ook echte bewaarwijnen. Hoe ouder de wijn hoe lekkerder. Wil zeker niet zeggen dat alle oude altijd op dronk zijn. Niemand kan u garanderen of een oudere wijn nog op dronk is. Hangt van een aantal factoren af: oogstjaar, hoe is de wijn bewaard gebleven al die jaren. Afhankelijk van de oorspronkelijke kleurintensiteit van de jonge wijn, zal de kleur van een oude wijn variëren van oranjebruin tot roodbruin. Witte wijnen daarentegen winnen aan kleur met de leeftijd en neigen naar goud, goudbruin of amberkleurig te worden. Bij rode wijnen verandert de kleur langzaam van paars naar dakpanrood, met een oranje tintje.

Barolo riserva

Geboortejaar wijnen zijn prachtige cadeaus, of een wijn uit een jaargang wat voor hem of haar belangrijk is.

Oude wijnen worden tegenwoordig ook als een investering gezien. Ze worden ook steeds schaarser. Hoe minder op de markt hoe hoger de prijs.

Oude fles wijn is ook een geweldige decoratie in uw huiskamer.

Mocht u besluiten de wijn te ontkurken, hoe dan rekening met het volgende:

Laat de fles een dag of 2 rusten, rechtop. (bezinksel zakt)
Neem een goede kurkentrekker/kelnermes (kurk is poreus)
Zorg dat er niet teveel zuurstof bij uw open gemaakte wijn komt, tast de smaak aan.

Extra informatie

Productgroep

Land van herkomst

Soort wijn

Wijnjaar

Aanbieding

Bij besteding van minimaal 70 euro hebben we een leuke aanbieding voor u. Klik op onderstaande aanbieding naar keuze, voeg deze toe aan uw bestelling en gebruik de bijbehorende kortingscode.Wijnkist voor 1 fles wijn
Kortingscode: gratiswijnkist
Luxe vintage look koloniale wijnkist
Kortingscode: vintagewijnkist

You have Successfully Subscribed!